Dieet

Medische bijvoeding

Door ouder te worden en/of gezondheidsproblemen, verliest men soms zijn eetlust. Dit kan snel tot ondervoeding leiden en zonder een aangepaste en gespecialiseerde voeding, kunnen verzwakte personen geleidelijk aan hun kracht en energie verliezen.

Medische bijvoeding kan dan nuttig zijn om sneller weer op krachten te komen en voedingstekorten opnieuw aan te vullen. Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen is immers vaak moeilijk weg te werken met gewone voeding: de porties lijken te groot, je smaak is veranderd en je hebt ook minder eetlust.

Bijvoeding zorgt niet alleen voor een toevoer van eiwitten, maar ook voor de nodige energie en de noodzakelijke vitamines en mineralen zodat de gewone voeding in kleinere porties aangeboden kan worden.

Nutricia biedt een uitgebreid assortiment bijvoedingen op maat die u in de apotheek kan aankopen. Dit gamma omvat onder andere Fortimel, speciaal ontwikkeld om aan de specifieke nutritionele behoeften van fysiek verzwakte patiënten of kankerpatiënten te voldoen, Diasip, medische drinkvoeding voor volwassenen met diabetes en Cubitan, medische bijvoeding voor volwassenen met doorligwonden. Voor patiënten met lactose-intolerantie is het gamma Delical beschikbaar.

Al deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en texturen: Zoet of hartig, fruit- of melksmaak, fris of warm, om te drinken of te lepelen, als dessert of tussendoortje,… er is voor elk wat wils. Bovendien bieden we de meeste van deze bijvoedingen per stuk aan zodat je vele smaken en texturen kan combineren.

Enkele tips:

  • neem je bijvoeding tussen de maaltijden, 2uren ervoor of 2 uren erna.
  • Drink ze langzaam.
  • Zorg voor een aangename omgeving om te eten: met gekleurde servetten of een mooi tafelkleedje bijvoorbeeld.
  • Vermijd een te lange vastenperiode. Een vastenperiode langer dan 12  uren is te vermijden.
  • Dik de drankjes in in geval van slikproblemen.

Nieuw

We hebben het assortiment Fresubin in ons gamma opgenomen.