do it yourself, tandpasta maken!

do it yourself, tandpasta maken!

Do it yourself tandpasta

In de huidige maatschappij heeft men extra aandacht voor duurzaamheid. Ook je eigen mondzorgproducten maken, het internet boomt!

❗️Zulke recepten zijn niet altijd even betrouwbaar. Bovendien kan je op geen enkel moment de kwaliteit van jouw projectje controleren.  Wil je toch zelf aan de slag? Waak dan zeker over volgende zaken!

🪥 Een tandpasta bestaat uit: een schurend middel, een schuimmiddel, fluoride, een drager, een bevochtigingsmiddel en vaak ook smaakstoffen zoals menthol.

🪥 Voeg fluoride toe. Het gebruik van fluoride in tandpasta en mondwater is belangrijk voor het tegengaan van tandbederf.

🪥 Sta stil bij de abrasiviteit (het schurend effect). Natriumbicarbonaat mag in beperkte hoeveelheden ingeslikt worden, heeft een lage abrasiviteit heeft en is combineerbaar met fluoride.

🪥Andere ingrediënten zijn vaak kokosolie (drager of bevochtigingsmiddel) en pepermuntolie (smaak). Geen van deze ingrediënten heeft een gekende negatieve invloed op de mondgezondheid, maar voor elk van hen is meer wetenschappelijk onderzoek nodig om harde conclusies te trekken.