Osteo… Wat? De botten! 

Osteo… Wat? De botten! 

Osteo… Wat? De botten!

Wist je dat een baby geboren wordt met 300 botten, maar een volwassene er slechts 206 heeft?

Wist je dat je botten vanaf 30 jaar minder stevig worden?

💪 Bij osteoporose is de verzwakking van botten sneller dan normaal. Je loopt risico om ze te breken. Een breuk van de heup, pols of een wervel is vaak het eerste signaal.

🧐 De opsporing gebeurt via een speciale ‘scan’ in het ziekenhuis, hierna kan de arts jou een preventieve behandeling (zoals calcium en vitamine D) voorschrijven of een effectieve behandeling.

👍 Het is nooit te laat! Gezonde botten gaan gepaard met voldoende beweging 🤸‍♀️, gezond eten 🥑, niet roken ❌🚬 en alcohol beperken. 🍺

😎 Daarnaast zijn er ook heel wat speciale adviezen!

Wandel doorheen je huis…zijn er matten of drempels die je gemakkelijk over het hoofd kan zien? Verwijder ze.

Doe balans- en krachtoefeningen. Voel je je onzeker bij het wandelen? Een rollator is misschien de steunpilaar voor de houvast die jij nodig hebt. @Thuiszorgwinkel Zottegem helpt je graag!

Welke medicatie neem je? Sommige geneesmiddelen verhogen het risico op vallen, we adviseren je hier graag bij! 😉

Consumeer 4 zuivelconsumpties per dag zoals een glas melk, yoghurt of een sneetje kaas. Ga iedere dag een half uurtje buiten om via zonlicht je vitamine D op te nemen. Lukt dit niet, suppletie is aanbevolen.

#ApotheekClaeys-Decraene #Zottegem #jouwhuisapotheker #osteoporose #brozebotten #beweging #calcium #vitamineD #rookstop #thuiszorgwinkelzottegem #thuiszorg #rollator #looprek #mobiliteitshulpmiddel #jouwcomfort #onzeprioriteit #kinesist #oefeningen #afbouwbenzodiazepines #zuivelconsumpties