Thuiszorg

Beweging

Steunverbanden

Steunverbanden zorgen voor bescherming en ondersteuning van gewrichten. De hersenen zullen bij pijn prikkels doorsturen naar de plaats van het letsel, waardoor de spieren het gewricht helpen ondersteunen. Met het gebruik van een steunverband, zorg je ervoor dat het gewricht al in een soort staat van paraatheid komt, waardoor je de belasting vermindert. Daarnaast helpen de steunverbanden tegelijkertijd ongepaste beweeglijkheid voorkomen en geven ze stabiliteit aan een gewricht, waardoor de patiënt een niet te onderschatten veiligheidsgevoel wordt gegeven. Het doel is dan het gewricht zo stabiel en getraind maken, dat een steunverband overbodig wordt.

Heeft jouw geneesheer-specialist een voorschrift opgemaakt voor een brace, informeer dan bij ons naar mogelijke terugbetaling ervan door je mutualiteit!

Bota

Bota is een Belgische fabricant van bandages.

Futuro

Futuro van Beiersdorf heeft een compleet assortiment gebruiksklare orthopedische steunverbanden in textiel. Het is een unieke combinatie van comfort, kwaliteitssteun en gebruiksgemak.

Push braces (medische braces) en PSB (sportbraces)

Mobiliteit is voor veel mensen vanzelfsprekend, voor anderen een luxe. Mensen met een gewrichtsaandoening weten snel wat hun beperkingen zijn. Een goed steunverband dat die bewegingsvrijheid garandeert, kan uitkomst bieden. Vitamed biedt een uniek gamma medische braces evenals een uitgebreid assortiment sportbraces.