Apotheek Claeys – Decraene geeft de fakkel door aan jong geweld

Apotheek Claeys – Decraene geeft de fakkel door aan jong geweld

Apotheek Claeys-Decraene geeft midden oktober de fakkel door aan twee jonge apothekers 

Daan Blomme en Linde Van Cauwenberghe, twee jonge apothekers zetten met dezelfde ambitie, drive en spirit de toekomst van de apotheek verder. Zonder opvolgers binnen de familie, ging Isabelle Decraene (titularis van de apotheek) op zoek naar de ideale kandidaten die met dezelfde ondernemersblik naar de apotheek kijken en de filosofie van de apotheek onderschrijven. Dienstverlening passend bij de tijdgeest en zorg op maat blijven twee cruciale factoren.

De patiënten en de toekomst van de apotheek zijn in goede handen 

Zottegem is geen onbekend terrein voor de opvolgers. Daan is geboren en getogen in Zottegem en Linde groeide op in Oosterzele. Ze rondde haar studies af in Brussel en puzzelde nadien mee aan verschillende wetenschappelijke projecten en bood ondersteuning en begeleiding aan apothekers inzake digitalisering. Daan keerde na zijn studies in Gent terug naar Zottegem waar hij ervaring opdeed in verschillende apotheken. Een complementair duo dus. 

Diepgewortelde fundamenten met toekomstgerichte dienstverlening 

Trots kijk ik terug op de weg die ik de laatste dertig jaar hebben afgelegd. Al sinds de beginselen –  in 1887 – is Apotheek Claeys een bekend referentiepunt in Zottegem. Sindsdien heeft de apotheek een sterke evolutie doorgemaakt. Isabelle kreeg de kans om het verhaal van haar schoonmoeder naar haar eigen hand te zetten. Daarin focuste ze vooral op de meerwaarde die ze kon bieden aan de patiënt. Dat is ook nodig, zegt ze: 

“De invulling van de zorg evolueert samen met de tijd alsook met de noden en wensen van de patiënt. Die gaan hand in hand met de digitalisering en personalisering van de zorgsector, de adviserende rol en de à la minute mentaliteit van vandaag. Bij elke stap stellen wij in vraag of we voldoende gehoor geven aan de flexibiliteit die patiënten vandaag verwachten.” 

Daarom werkte ze hard aan de diversifiëring van hun diensten (gaande van een online webshop tot een nauw samenwerkingsverband met andere zorgprofessionals én een eigen thuiszorgwinkel). 

Eindigen doe je op een hoogtepunt 

Linde en Daan kijken enorm uit naar de nieuwe start. Zo vertellen ze: “Het is voor ons een droom en een unieke kans om in deze apotheek (en thuiszorgwinkel) te mogen starten. Ook Isabelle blijft niet onberoerd: “Meer dan de helft van mijn leven stond in teken van de apotheek. Dit afstaan voelt dubbel, maar je moet eindigen op een hoogtepunt en ik ben ervan overtuigd dat Daan en Linde een perfecte match zijn voor de apotheek. Ik heb er dan ook volle vertrouwen in dat ze dit goed gaan doen.”