Gembercaps

Gembercaps

Gember

Gember is een mogelijk alternatief voor geneesmiddelen die gebruikt worden bij misselijkheid en maaglast. Geneesmiddelen tegen misselijkheid en braken zijn bijna allemaal op voorschrift. In uitzonderlijke gevallen lopen bepaalde patiënten (ouderen, hartpatiënten en jonge kinderen) risico’s en treden nevenwerkingen op bij het gebruik van deze geneesmiddelen.

Gember is bekend als één van de meest geconsumeerde kruiden ter wereld. Het wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant, Zingiber officinale Roscoe. Deze plant is afkomstig uit Zuidoost-Azië en werd tijdens de middeleeuwen door de Arabieren geïmporteerd in Europa. De Aziaten, Indiërs en Arabieren gebruiken gember al duizenden jaren als specerij en kruidengeneesmiddel voor allerlei kwaaltjes. De belangrijkste actieve ingrediënten in gember zijn de prikkelende verbindingen zoals gingerol en zingibereen. Zij versnellen de maaglediging en bevorderen de spijsvertering.

Gembercaps (genotifiëerd voedingssupplement met NUTnr: PL2731-1)

Onze huisbereiding bevat 200mg van het gestandaardiseerd droog extract (5% gingerolen). Het gestandaardiseerd droog extract heeft naast een perfecte dosisbeheersing het voordeel van een betere verteerbaarheid, wat de therapietrouw bevordert.

Voedingssupplement

Een voedingssupplement is een geconcentreerde bron van nutriënten, planten of andere stoffen met een nutritioneel of fysiologisch effect in de voorgedoseerde vorm. Voor elk voedingssupplement moet een notificatienummer aangevraagd zijn, zoniet is het illegaal.

NUT/Pl/AS: nutriënten, planten en andere stoffen

lijst met genotifiëerde voedingssupplementen:

www.health.belgium.be > voedselveiligheid > voedingsmiddelen > voedingssupplementen > onder de rubriek commercialiseren van voedingssupplementen: lijst genotifiëerde produkten

FAVV registratie van de onderneming: www.foodweb.be

Goedgekeurde Europese claims