Incontinentie en een dag op pad. Dit is waarmee je rekening moet houden.

Incontinentie en een dag op pad. Dit is waarmee je rekening moet houden.

Wanneer je last hebt van ongewenst urineverlies kan het steeds moeilijker worden om een dag iets buitenshuis te doen. Want stel voor dat je onderweg een ongelukje krijgt, of dat je niet op tijd het toilet kunt halen. Allemaal doemscenario’s die zich kunnen afspelen waardoor de spanning oploopt en het verlaten van het huis steeds moeilijker wordt.
Zonde is dat! Want je wil je toch niet tegen laten houden door urineverlies? Er is zoveel leuks in het leven om van te genieten, zonde om binnen te blijven.

Daarom lees je hier  een aantal tips die het net wat makkelijker maken om een dag op pad te gaan.

Neem voldoende bescherming mee

Als je alles bij je hebt, zal je je minder zorgen maken en met een veilig en comfortabel gevoel de deur uit kunnen stappen. Alle absorberend producten van TENA worden per stuk verpakt en kunnen dus makkelijk worden meegenomen.

Op deze manier kan je zonder zorgen beginnen aan jouw uitstapje, hoe prettig is dat?!

Check waar je kan plassen

Als je vooraf al weet waar je naartoe gaat kan je even nakijken waar je naar het toilet zou kunnen. Door voor jezelf te bevestigen dat er onderweg voldoende mogelijkheden zijn om naar het toilet te gaan kan er vaak al wat stress worden weggenomen.

Verschoon regelmatig

Producten van TENA bieden bescherming tegen doorlekken en zorgen voor een droog gevoel. Tegelijkertijd gaat het nare geurtjes tegen. Hoewel de producten veel bescherming bieden en erg prettig en comfortabel zijn is het wel van belang om uzelf regelmatig te verschonen.
Doe je dit niet dan kan je last krijgen van een geïrriteerde huid door de urine.

Blijf voldoende drinken

Het is enerzijds een logische keuze om minder te gaan drinken wanneer je last hebt van ongewenst urineverlies. De gedachten hierachter is: hoe minder ik drink, hoe minder ik hoef te plassen. Helaas is dit niet helemaal zoals het werkt. Uw blaas heeft voldoende vocht nodig om goed te kunnen functioneren, te weinig vocht kan ook weer voor problemen zorgen.

Zorg dat degene waarmee je gaat weet van je situatie

Niet alleen voor jezelf maar ook voor de ander waarmee je op pad gaat is het prettig om te weten dat je last hebt van incontinentie. Ten eerste zodat je niet telkens ongemakkelijk en geheimzinnig hoeft te doen als je naar het toilet moet en ten tweede omdat degene die met je mee is mogelijk mee kan denken en er rekening kan mee houden. U hoeft zich niet te schamen voor urineverlies. Veel mannen en vrouwen hebben er last van en het komt vaker voor dan u denkt. Maak het bespreekbaar!

Geniet van je dagje weg

Misschien nog wel de belangrijkste tip van dit hele artikel: Geniet van uw dagje weg!
Het is logisch dat je stilstaat bij urineverlies en dat je hier veel mee bezig bent in uw hoofd. Echter is het ook van groot belang om dit los te kunnen laten en je te focussen op de leuke dag. Door bezig te zijn met de leuke, fijne dingen zal je uiteindelijk ook minder denken aan jouw incontinentieprobleem.
Neem de juiste maatregelen en geniet zorgeloos van uw dagje weg!