Corona in de herfst: de juiste acties

Corona in de herfst: de juiste acties

Het is nooit een slecht idee om tijdig aan je weerstand te werken want koning winter is in aantocht! Je weerstand verhogen is een must om je lichaam te wapenen tegen virussen als het griepvirus of het coronavirus

Enkele concrete tips om je beter te wapenen

  1.  Geef lucht aan je huis.

Zorgen voor verse lucht is een efficiënte manier om het besmettingsrisico op een infectieziekte te verkleinen. De luchtstromen voorkomen dat fijne microdruppels waarin virussen zitten in huis blijven hangen.

  1. Eet verstandig

Onze darmen zorgen in belangrijke mate voor ons immuunsysteem. Eet dus voldoende voedsel dat rijks is aan pre- en probiotica.

Prebiotica is een verzamelnaam voor stoffen die de groei van bepaalde bacteriesoorten in het lichaam bevorderen. Hieraan worden gunstige effecten voor de gezondheid toegeschreven. Je krijgt prebiotica binnen door het eten van groente, fruit, brood, graanproducten en peulvruchten.

Probiotica zijn levende micro-organismen die een positief effect hebben op de gezondheid wanneer in ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd. Je vindt deze bijvoorbeeld terug in yoghurt. Een supplement probiotica zijn bvb Enterol of onze apotheekbereiding

  1. Slaap voldoende

De dagen worden korter en dat heeft een impact op je energiepeil. Slaap voldoende om te recupereren

  1. Profiteer zoveel mogelijk van het licht

In de winterzijn de dagen korter en zien we de zon veel minder. Het gebrek aan zonlicht kan een tekort aan vitamine D veroorzaken. Dit kan je verhelpen door extra vitamine D in te nemen.

  1. Draag je makser, ook over je neus.

Een mondmasker beperkt de verspreiding van virussen in de ruimte. Het is meer dan ooit belangrijk dat je masker ook je neus bedekt.